BUCATARIA NOASTRA
+5
camrynna
iulia pirvu
alina.elie
bioedina
elymami
9 participanți
Pagina 1 din 1
BUCATARIA NOASTRA
ce mai gatiti fetele?
aveti vreo reteta de prajituri preferata?
aveti vreo reteta de prajituri preferata?
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
Eu nu stiu sa fac prajituri.Am comandat, o matusadea ui sotul face , sunt excelente. Tu de care faci Elena?
bioedina- Mesaje : 33
Data de înscriere : 27/11/2010
Re: BUCATARIA NOASTRA
eu azi vreau sa fac niste cornulete de post.foarte simple. se face o coca din ulei, apa minerala, faina si praf de copt.o intind, tai patratele mici si le umplu cu rahat sau gem.le rulez si le bag la cuptor, la foc repede.apoi le dau prin zahar pudra.
de obicei eu le fac dulciuri la copii, nu prea le cumpar.
de obicei eu le fac dulciuri la copii, nu prea le cumpar.
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
COZONACI DE POST
Ingrediente:
2 cani cu apa plata
1 cana ulei vegetal
1 cana zahar tos
coaja si sucul unei lamai
coaja si sucul 1/2 portocala
25 gr drojdie de bere - proaspata
un praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
un varf de cutit de sofran
50 gr pudra de cacao
un baton de vanilie
faina aprox 1kg.
Pentru umplutura:
fructe deshidratate
rahat
nuci macinate (daca folositi nuci, mai aveti nevoie de zahar)
coaja si suc de portocala
scortisoara
zahar vanilat
Preparare:
Aluatul se pregateste astfel: se amesteca in urmatoarea ordine: apa, sucul de lamaie si de portocala, bicarbonatul, drojdia sfaramata cu mana, coaja de lamaie si de portocala, sofranul, zaharul, uleiul, sarea.
Se amesteca fiecare ingredient pe masura ce se adauga pana la omogenizare, apoi se continua cu urmatorul ingredient.
Se adauga faina si se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, pana cand se obtine un aluat care se framanta 5-10 minute.
Se opreste 1/4 din acest aluat care se amesteca cu pudra de cacao.
Cele doua aluaturi se pun la crescut, acoperite cu un stergar de panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul.
Cat timp creste aluatul, macinati nucile si amestecati-le cu putin suc de portocala, scortisoara, zahar vanilat si zahar dupa gust.
Taiati fructele si rahatul cubulete.
Cand aluatul si-a triplat volumul, se imparte in doua si se intinde o foaie de latimea tavii de copt si cat mai subtire.
Peste ea se intinde (numai pe 2/3 din suprafata) foaia cu cacao, se pune umplutura si se taie fasii restul aluatului alb apoi se ruleaza cu umplutura in interior si se rasucesc fasiile peste sulul format.
Se pune in tavi, imbracate cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca.
Se unge cu ulei si se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se coace aprox. 45 de minute.
Cozonacul cald, se unge cu miere si se presara cu nuca macinata amestecata cu zahar sau se pudreaza cu zahar vanilat.
Mentiuni:
Cana cu care masuram totul are 200 ml.
Din aceste cantitati se obtin doi cozonaci.
Pofta buna!
Ingrediente:
2 cani cu apa plata
1 cana ulei vegetal
1 cana zahar tos
coaja si sucul unei lamai
coaja si sucul 1/2 portocala
25 gr drojdie de bere - proaspata
un praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
un varf de cutit de sofran
50 gr pudra de cacao
un baton de vanilie
faina aprox 1kg.
Pentru umplutura:
fructe deshidratate
rahat
nuci macinate (daca folositi nuci, mai aveti nevoie de zahar)
coaja si suc de portocala
scortisoara
zahar vanilat
Preparare:
Aluatul se pregateste astfel: se amesteca in urmatoarea ordine: apa, sucul de lamaie si de portocala, bicarbonatul, drojdia sfaramata cu mana, coaja de lamaie si de portocala, sofranul, zaharul, uleiul, sarea.
Se amesteca fiecare ingredient pe masura ce se adauga pana la omogenizare, apoi se continua cu urmatorul ingredient.
Se adauga faina si se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, pana cand se obtine un aluat care se framanta 5-10 minute.
Se opreste 1/4 din acest aluat care se amesteca cu pudra de cacao.
Cele doua aluaturi se pun la crescut, acoperite cu un stergar de panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul.
Cat timp creste aluatul, macinati nucile si amestecati-le cu putin suc de portocala, scortisoara, zahar vanilat si zahar dupa gust.
Taiati fructele si rahatul cubulete.
Cand aluatul si-a triplat volumul, se imparte in doua si se intinde o foaie de latimea tavii de copt si cat mai subtire.
Peste ea se intinde (numai pe 2/3 din suprafata) foaia cu cacao, se pune umplutura si se taie fasii restul aluatului alb apoi se ruleaza cu umplutura in interior si se rasucesc fasiile peste sulul format.
Se pune in tavi, imbracate cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca.
Se unge cu ulei si se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se coace aprox. 45 de minute.
Cozonacul cald, se unge cu miere si se presara cu nuca macinata amestecata cu zahar sau se pudreaza cu zahar vanilat.
Mentiuni:
Cana cu care masuram totul are 200 ml.
Din aceste cantitati se obtin doi cozonaci.
Pofta buna!
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
fetele... vreau sa fac o ciorbitza de fasole marti.. care imi da si mie o reteta buna, dar fara verdeturi ca nu am nicio idee cum se zice cimbru aici si unde il pot gasii, de exemplu... si mai dati-mi si mie retete de mancaruri ca, in afara de mazare, cartofi, ciorbitza, nu stiu sa fac mancaruri
alina.elie- Mesaje : 47
Data de înscriere : 26/11/2010
Re: BUCATARIA NOASTRA
eu saptamana trecuta am facut ciorba de fasole.
mai intai fierb fasolea schimbandu-i apa de trei ori.cand este pe jumatate fiarta, pun morcov, ceapa, ardei tocate marunt si las sa fiarba. apoi ori pun ulei si bulion peste, ori fac prajeala dintr-o ceapa, ulei si bulion si pun peste ciorba. mai las sa fiarba vreo zece minute, adaug sare, boia dulce, foi de dafin, piper, dupa gust.
mai intai fierb fasolea schimbandu-i apa de trei ori.cand este pe jumatate fiarta, pun morcov, ceapa, ardei tocate marunt si las sa fiarba. apoi ori pun ulei si bulion peste, ori fac prajeala dintr-o ceapa, ulei si bulion si pun peste ciorba. mai las sa fiarba vreo zece minute, adaug sare, boia dulce, foi de dafin, piper, dupa gust.
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
Cam la fel o fac si eu, nu pun boia, nici prajeala, pun leustean.
iulia pirvu- Moderator
- Mesaje : 62
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 39
Localizare : Sibiu
Re: BUCATARIA NOASTRA
si eu pun si leustean si cimbru, dar a scris alina ca fara verdeturi
eu fac prajeala doar cand e sotul acasa, si in prajeala vrea si ceva afumat.
eu fac prajeala doar cand e sotul acasa, si in prajeala vrea si ceva afumat.
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
Si eu pun afumatura, imi place f mult asa.
iulia pirvu- Moderator
- Mesaje : 62
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 39
Localizare : Sibiu
Re: BUCATARIA NOASTRA
Eu azi fac friptura de vita la tava ( filet ) in folie de aluminiu , dupa ce i-am pus zeama de lamaie si delikat ,cartofi natur cu smantana si salata verde !
Vita se strange la cuptor , asa ca am facut cartofi mai multi sa compensez !
Marturisesc ca NU stiu sa fac prajituri pt. ca nu am incercat niciodata !
Vita se strange la cuptor , asa ca am facut cartofi mai multi sa compensez !
Marturisesc ca NU stiu sa fac prajituri pt. ca nu am incercat niciodata !
Re: BUCATARIA NOASTRA
Noi am facut azi niste pulpe la punga,cu prajiturile nu ma prea am nici eu dar imi place sa fac mai ales torturi din blat de pandispan cumparat ce numai le umpli cu crema,dar cred ca cel mai mult imi place sa le ornamentez
szekelianca- Mesaje : 39
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 31
Localizare : Agnita
Re: BUCATARIA NOASTRA
Eu astazi fac friptura de pui cu cartofi, ardei umpluti, prajituri cumparam, nu prea sunt experta, mai fac, dar cum am musafiri, prefer sa le cumpar.
iulia pirvu- Moderator
- Mesaje : 62
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 39
Localizare : Sibiu
Re: BUCATARIA NOASTRA
Ce de bunatati faci Iulia!!!Eu gatesc de post si am ramas in pana de idei,de fapt trebuie sa fac aparte pentru Andrei si sot.
Elena am facut tortul cu banane ,care l-ai scris pe fostul forum,a iesit o bunatate,nu credea nimeni ca e de post...mai astept retetele experimentate de voi.
Elena am facut tortul cu banane ,care l-ai scris pe fostul forum,a iesit o bunatate,nu credea nimeni ca e de post...mai astept retetele experimentate de voi.
gaby- Mesaje : 4
Data de înscriere : 27/11/2010
Re: BUCATARIA NOASTRA
Pana la urma nu mai fac pui, ci porc.
iulia pirvu- Moderator
- Mesaje : 62
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 39
Localizare : Sibiu
Re: BUCATARIA NOASTRA
eu azi am facut doua placinte cu dovleac, tot de post, una pt vecina mea ca ea mi-a dat dovleacul. si de mancare am sa fac mai dupa amiaza mancare de teci.
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
astazi gatesc o supa de galuste si cartofi cu costita la cuptor.
anutza- Mesaje : 9
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 37
Localizare : vaslui
Re: BUCATARIA NOASTRA
Eu am mancarica in cuptor.....cotlet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu rozmarin....supa mai am de sambata....de pui cu smantana si tarhon.
Elena,daca nu te-am botezat, cum faci placinta cu dovleac,adica ce dovleac folosesti de ala ce se poate coace in cuptor nu?
Elena,daca nu te-am botezat, cum faci placinta cu dovleac,adica ce dovleac folosesti de ala ce se poate coace in cuptor nu?
cryss2009- Mesaje : 12
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 35
Localizare : Bistrita
Re: BUCATARIA NOASTRA
la noi ii spune dovleac turcesc.
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
eu maine am sa fac o mancarica de mazare abia astept...
alina.elie- Mesaje : 47
Data de înscriere : 26/11/2010
Re: BUCATARIA NOASTRA
eu azi am facut sarmale de post, chiftelute si orez cu lapte pt copii.
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
azi fac piure cu ficatel.
elymami- Moderator
- Mesaje : 69
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 41
Localizare : dambovita
Re: BUCATARIA NOASTRA
Eu fac ciorbita de pui, si piure cu friptura de pui sau porc, sa vedem.
iulia pirvu- Moderator
- Mesaje : 62
Data de înscriere : 26/11/2010
Varsta : 39
Localizare : Sibiu
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum